Pretraži ovaj blog

četvrtak, 29. svibnja 2014.

3 razloga zbog kojih ste cijeli dan umorni



Na razinu energije utječe veliki broj stvari. Istina, na neke uistinu ne možete utjecati, ali postoji veliki broj njih na koje možete. Donosimo vam najčešće razloge cjelodnevnog manjka energije, a istraživanja su pokazala da barem jedan od njih radi čak 70% ljudi diljem svijeta.

Kavu pijete prerano

Razina energije je prirodno visoka čim se probudite pa vam kava ni ne treba u idućih sat vremena. Popijte kavu 2 do 3 sata nakon što se probudite jer će tada razina energije početi polako opadati, a kava će vam pomoći da ju održite stabilnijom.

Ujutro jedete premalo

Jogurt pomiješan sa svježim voćem zvuči savršeno zdravo, ali to je uistinu premalo za obrok koji je najvažniji u danu. Zasitan i zdrav doručak treba sadržavati oko 15 grama proteina, 2.5 grama vlakana, složene ugljikohidrate i malo zdravih masti. Istina, trebate paziti što doručkujete, ali se bez straha najedite.

Prvo provjeravate e-mail

Ovo je jedna od najgorih navika velikog broja ljudi. E-mail provjeravate tek kada dođete na radno mjesto i umjesto toga radite radnje koje vas opuštaju. To će vam pomoći da povećate produktivnost tijekom dana i razinu energije.

CentarZdravlja.net

Nema komentara:

Objavi komentar